VM og tanker om revolutionen

I dag 15/7 2018 afgøres VM i fodbold for denne gang og jeg synes at den forgangne måned har været en fest!

32 lande har dystet – og festet i gaderne, før, under og efter kampene, nu er der så kun to tilbage. Det er lidt en David og Goliath kamp når lilleput land Kroatien står over for mægtige Frankrig, men det er nu ikke den vinkel jeg synes er interessant.

Det er mere festen, og farverne som mangfoldigheden har givet os når Japan eller Uruguay eller Nigeria eksploderer i ekstase. Når der pludselig er folkefest, da Mexico overraskede Tyskland, da Senegal trak forbi Polen, da Belgien sørgede for målfest mod Tunesien.

Nogle gange er det mere forudsigeligt end andre, men festen er ægte, glæden er ægte, mangfoldigheden er ægte!

I går var det så Bastille-dag, dvs. årsdagen for den franske revolution. Og man kan godt trække lidt tråde til den begivenhed også, for vi er jo midt i en ølrevolution hvor mange årtiers monopoler er ved at få kam til deres hår af de små, de kreative, de undertrådte. Kampen foregår i supermarkedet og specialbutikkerne og handler om hyldemeter, på barene. Det handler om marketingtilskud, eksklusivaftaler og bag scenerne, om hvem der i virkeligheden skal betale mest for vores pant system, de store, rige monopolister eller de små fremspirende ildsjæle der udfordrer med kreativitet og mangfoldighed.

Og monopolisterne står lidt som Marie-Antoinette på balkonen og ser ud over landskabet og tænker ”Jamen, hvorfor drikker de ikke bare (indsæt generisk industrielt brand her)”

Nu er der i sagens natur ikke nogen, der skal have kappet hovedet af hverken figurativt eller andet i Danmark, og det behøves heller ikke. For der er masser af plads på markedet til alle. Det kræver blot at vi forbrugere støtter op om vores yndlings øl og yndlings bryggeri, ved at gå til deres events, ved at købe deres kreationer.

Og man bliver så tørstig af at stå på barrikaden og råbe:

Liberté – Egalité – Fraternité

Vive la Révolution!

God fest til jer alle!

 

Please follow and like us: